Dutch Design Week 2013

 "Ere aan wie ere toekomt", Dit jaar word via het project van Tante Netty ook mijn oude straatje met zijn muurschilderingen bij het Grote "Dutch Design Week" betrokken, het is dus niet meer dan vanzelfsprekend dat ik in ruil voor mijn participatie aan dit mooie project ook reclame maak voor Woningstichting Trudo en Tante Netty, gisteren middag heb ik nog snel even hun logo's op mijn muur geschilderd, de QR code's op die geschilderde "smartphone" verwijzen ook naar hun site's en site's & video's van mezelf...Tijdens Dutch Design Week 2013 presenteert Tante Netty een self-guided tour en een raamexpo van lopende social design projecten! 
Self-guided tour Street Poetry: sloophuizen als canvas 
Metershoge illustraties, gedichten op gevels en grafisch ontworpen voordeuren: Tante Netty presenteert Street Poetry!
 In Woensel-West worden een flink aantal arbeiderswoningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om te voorkomen dat  buurtbewoners maandenlang tegen dit troosteloze décor aankijken, nodigde Tante Netty jonge lokale en internationale designers, kunstenaars en dichters uit om een gevelontwerp te maken. De dichtgeplankte gevels rondom de Edisonstraat worden zo een imposant canvas voor kunst en design. 
Deelnemende kunstenaars
Uit de vele inzendingen – van onder meer kunstenaars, fotografen, dichters, schilders en grafisch ontwerpers – zijn er tot nu toe zo’n vijftien spannende gevelontwerpen geselecteerd. In de komende weken en maanden zullen deze ontwerpen op de gevels van verschillende huizen in de Edisonstraat, Jan van der Bildtstraat, Stephensonstraat, Reamurstraat en Groenewoudseweg (het gebied Sloopfase 1) verschijnen. Inmiddels zijn enkele huizen al gerestyled en te bekijken. Tijdens Dutch Design Week 2013 kun je een plattegrond oppikken bij Tante Netty aan de Edisonstraat 70a en zelf de huizen bekijken.

Raamexpo: social design van Tante Netty
Naast de tour van onze street poetryhuizen, kun je tijdens DDW onze lopende social design projecten zien via de raamexpo. Bekijk het ontwerp van kunstenaar Tijs Rooijakkers, die samen met Tante Netty, Fresku en het Van Abbemuseum werkt aan Woensel Supertoll, een groot kunstwerk van en voor Woenselnaren. Daarnaast zie je Fauna de luxe***, een loungehoek speciaal gemaakt door Trijnie voor Woensel-Westival dit jaar. Ook de resultaten van workshops met kinderen van 't Palet kun je bewonderen.

Bron : Tante Netty