Omroep Brabant

Tante Netty beschildert sloophuizen in Woensel-West

Laatst gewijzigd: donderdag 17 oktober 2013 - 15:22 | Auteur: Martijn de Graaf
EINDHOVEN - Je zal er maar maanden tegen aan moeten kijken. Sloophuizen. Om de trieste aanblik van leegstaande, verwaarloosde huizen tegen te gaan worden deze dagen in Woensel-West sloophuizen beschilderd door Tante Netty.
Het ontwerpcollectief Tante Netty nodigde jonge lokale en internationale designers, kunstenaars en dichters uit om een gevelontwerp te maken. Kunstenaar Dwaalhaas - Hans de Waal - vindt het prachtig. Hij is flink bezig met de kwast. "Je hebt niet elke dag de kans om een huis te beschilderen. Vroeger woonde ik in deze straat. Dus ik beschilder bijna mijn eigen oude huisje."

Vrije hand
Kaspar van Leek is van studio Giftig. Hij heeft muurschilderingen gemaakt in Ziggodome en bij Center Parcs. Nu staat hij in een volkswijk te werken. "Dit komt niet vaak voor. Dat je met graffiti op legale wijze buiten iets op een pand kunt zetten. Dat kan alleen als het in opdracht is. Nu hebben we helemaal de vrije hand en dat is zeldzaam."

Inmiddels zijn er al vier  huizen gerestyled en tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers een tour maken door de wijk.


Bron : Omroep Brabant